Mitsubishi Heavy Industries ile Mitsubishi Elektrik arasındaki fark nedir?
Bu iki Mitsubishi şirketinin paylaştıkları tek şey Mitsubishi adı ve logosudur. İki firmanın sahipleri ve imalatları birbirinden tamamen farklı olup, tamamen rakip firma durumundadırlar. Mitsubishi Heavy Industries 130 yıllık orijinal kurulan firmadır, Mitsubishi Electric ise 1921 yılında Mitsubishi den ayrılarak kendi başına devam etmiş olan farklı bir kurumsal firmadır.
Peki klima nasıl seçilmeli bu seçimde nelere dikkat etmeliyiz ?
Mekanın bulunduğu şehir, bina yalıtım durumu ortamdaki pencere sayısı kişi sayısı klima seçiminde baz alınabilecek hususlar arasında sayılabilir tabi klimayı almadan önce uzman ekibimizden yardım alarak ücretsiz keşif fırsatımızdan yararlanabilirsiniz sadece www.formmekanik.com.tr adresinde ki keşif başvuru formunu doldurarak ya da 0212-294-90-22 numaralı canlı destek hattımıza bağlanarak uzman ekibimizle anında iletişime geçip size en doğru klimayı uygun fiyat performanslarıyla sunmamız mümkün olacaktır.
Klima seçiminde önemli olan btu nedir/neye göre hesaplanır?
BTU (British Thermal Unit), bir enerji birimidir
BTU Hesabı: Oda Metrekaresi/2,2 x 1000
Örneğin: Klimanın kullanılacağı alan 80 metrekare genişliğe sahip olsun. Buna göre BTU hesabı şu şekilde yapılır.
80/2,2 x 1000
36,36×1000=36.360 BTU
Yani 80 metrekarelik bir alan için 40.000 BTU’luk bir klima ideal seçim olacaktır.
Evde klima temizliği yapılır mı?
Bu elbette mümkündür, fakat bir o kadar da risk doğurabiliyor, teknik ekibimizin kullandığı kimyasal bazlı temizleyiciler klima temizliğine daha uygun olup güçlü bileşenlerden oluştuğu için uzman kişiler dışında kullanılması tercih edilmemektedir sizde klimanızın periyodik bakımlarını yaptırmak için hemen www.formmekanik.com.tr adresinden bizlere ulaşabilir klimanızla ilgili sorunları web sitemizde bulunan servis talebi formunu doldurarak iletebilirsiniz
RAC ve PAC ne demektir?
RAC (Residential Air Conditioning – Konut İklimlendirme) split sistemleri, 2 – 12,5 kW kapasiteye sahip, ev ve küçük iş alanları için idealdir. PAC (Package Air Conditioning- Paket Klima) split sistemleri genellikle kapasite bakımından daha yüksektir ve kapasiteleri 4 – 25 kW arasında olan orta ila büyük ticari uygulamalar için tasarlanmıştır.
“Inverter” ne demektir?
Inverter Klimalar, kapasitesini ortamın ihtiyacına göre ayarlayabilen sistemlerdir. Inverter, klimalarda kompresörün değişken hızlarda çalışabilmesine olanak sağlayan ve dolayısıyla ihtiyaç anında gerektiği kadar kapasite sağlayan sistemdir.
Inverter Klimalar ortamın ihtiyacına göre kapasitesini ayarlayabildiği için, ortamın ihtiyacı azaldığında klima kapasitesini düşürerek daha az elektrik harcamakta, aynı anda ortamın sıcaklığını sabit tutmaktadır. Kapasiteyi ayarlamak için kapatılıp açılan kompresörlerin kullanıldığı eski teknoloji klimalarla karşılaştırıldığında “inverter” ünite, tüm soğutma sezonu boyunca %50’ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlamaktadır
“Sezonsal Verimlilik” ne demektir?(SCOP)
Enerji verimlilik değeri Avrupa standartlarınca A+++ sınıfı ile D sınıfı arasında sınıflandırılmıştır. Standart Enerji Verimlilik değerleri laboratuvar şartlarındaki standart sıcaklıklar baz alınarak yapılmaktadır. Sezonsal Enerji Verimliliği ise, farklı dış ortam sıcaklıklarında ve farklı kapasitelerde klimanın çalıştırılmasıyla elde edilen bir enerji verimlilik oranıdır. Seasonal Coefficient Of Performance” ifadesinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. Bir klimada bu değer ne kadar yüksekse klimanın da o kadar verimli olduğu anlamı çıkartabiliriz
Evim / işyerim için için uygun boyuttaki klimayı nasıl seçmeliyim?
Size uygun klima seçimini yapabilmek için www.formmekanik.com.tr web sitesinde bulunan klima sihirbazı sekmesini kullanabilir, formekanik.com.tr sitesinde yer alan ücretsiz keşif formunu doldurabilir ya da doğrudan Form Mitsubishi showroomlarına giderek profesyonel destek isteyebilirsiniz. www.formmekanik.com.tr sitesinde yer alan “Klima sihirbazı” sekmesi klima takmak istediğiniz mekana uygun olabilecek ürünler için size teknik özellikler, fiyat vb konularda bir ön bilgilendirme sağlayacaktır. Yine de ihtiyaçlarınızı en iyi biçimde belirledikten sonra profesyonel bir yardım almak en doğrusu olacaktır.
Soğutucu akışkan nedir?
Soğutucu akışkan, klimanın boru sisteminin içinde akan ve bu ısı enerjisini içeriden dışarı-dışarıdan içeri nakleden sıvıdır. Kullanılan maddeler, sürecin enerji açısından verimli ve kullanımı güvenli olan teknoloji ile gerçekleştirilebilir olmasını sağlayan özelliklere sahiptir.
R 32 ile R 410a arasındaki fark nedir? ♻
R 32 yeni nesil çevre dostu bir soğutucu akışkandır. Tek bileşenli olduğu için kullanımı ve geri dönüşümü daha kolaydır. Ozon tüketme potansiyeli sıfırdır. R 32 daha yüksek enerji verimliliğine sahiptir ve daha az soğutucu akışkan kullanılmasına olanak sağlar. R 32’nin Küresel ısınma potansiyeli (GWP) R 410A ‘nın 1/3’ü kadardır. R 32 Avrupa Birliği yeni F- Gaz Yönetmeliği hedefleri ile mükemmel uyum sağlar. R 32 için kurulum ve servis uygulamaları R 410A için uygulananlar ile benzerdir.
Klimayı kendim monte edebilir miyim?
Klima montajı işin uzmanı bir yetkili servis tarafından yapılmalıdır. Yetkili servis, klimanın nereye takıldığında havayı daha rahat bir şekilde dağıtabileceğini, iç ünitede oluşan drenaj suyunun daha rahat bir şekilde nasıl dışarı verileceğini ve klimanın çalışabilmesi için gerekli olan elektrik beslemesinin nerden alınabileceğini hesaplar buna en uygun, en optimum yeri seçer. İç ve dış üniteyi en uygun biçimde asar ve gerekli bağlantılarını tamamlar. Sizlerde hiç bir zahmete girmeden www.formmekanik.com.tr adresinde bulunan ücretsiz keşif fırsatımızdan yararlanabilir size en uygun klimayı yine sizin belirleyebileceğiniz ödeme kolaylığı fırsatımızla seçebilirsiniz.
HEM KONFORDA HEM FORMDA KALMANIZ SİZE BİR TIK KADAR UZAK 👆
Klimayı hangi sıcaklığa ayarlamalıyım? (ideal ortam sıcaklığı nedir?)
Yazın 23-26 derece arasında, kışın ise 19-22 derece arasında ayarlayabileceğimiz bir sıcaklık bizim için en ideal konfor sıcaklığı olacaktır. Bu sayede daha konforlu ve daha ekonomik bir iklimlendirme sağlanacaktır.
Klimam için ne sıklıkta servis kontrolü yaptırmalıyım?
Klimalara yapılacak olan periyodik bakımlar tedbir amaçlıdır. Olası arızaları engellemeyi ve cihazın doğru performansta çalışmasını sağlar. Klimaların periyodik bakım süreci iç ünitenin bulunduğu ortamdaki hava kalitesine bağlıdır. Çok kötü bir hava kalitesine sahip olmayan yerlerde yılda bir bakım yaptırılmasında fayda vardır. halen klimanıza bakım yaptırmadıysanız www.formmekanik.com.tr web sitemizde bulunan servis talebini doldurarak bizlere daha hızlı ulaşabilirsiniz
Birden fazla iç ünite için tek bir dış ünite kullanabilir miyim?
Birden fazla odaya klima takmak istediğimizde, birden fazla dış üniteye de ihtiyacımız olacaktır. Bu hem ekstra maliyet, hem de görüntü kirliliğine sebebiyet verebilir. Bunun en iyi çözümü Mitsubishi Heavy Industries Multi Split Klimalar kullanmaktadır. Bu sistem de bir dış üniteye maksimum 6 adet iç ünite bağlanabilir. Bu sayede bir dış üniteyle birden fazla iç ünite sayesinde farklı odalarda iklimlendirme imkanı sağlanır. sizlerde ürünlerimiz hakkında teknik destek almak yada sorularınız için 0212-294-90-22 numaralı canlı destek hattını arayarak ya da web sitemizde bulunan 👉 https://formmekanik.com.tr/contact-us/ 👈 iletişim formunu doldurarak bizlere daha kolay ulaşabilirsiniz.
Klima ile ısınmak ucuz mudur?
Elektrik ve gaz fiyatlarına bağlı olmakla birlikte pek çok bölgede daha ucuz olduğu söylenebilir. Bu, ısı pompalı klimanın ısıtma esnasında ısı enerjisinin büyük bir kısmını, tamamen ücretsiz olan dışarıdaki havadan alması sayesinde gerçekleşmektedir.
Klima ısıtma açısından verimli bir ürün müdür?
Evet. Isı pompalı klima ile ısıtma, halen enerji verimliliği en yüksek olan ve genellikle de maliyet açısından en etkin ısıtma biçimlerinden biridir.
Klima kullanımı alerjik reaksiyona veya diğer rahatsızlıklara yol açar mı?
Mitsubishi Heavy ‘e özgü alerjen temizleme sistemi sayesinde solunan hava temizlenir ve alerjenler etkisiz hale getirilir, bu sayede cihaz kapalıyken oluşabilecek kötü koku ve partiküller engellenir . Fotokatalitik koku filtresi sayesinde kötü kokuya sebep olacak moleküller temizlenir ve odadaki hava her zaman temiz kalır. Koku önleme filtresi yıkanıp kurutularak defalarca kullanılabilir. Ayrıca cihazdaki kendi kendini temizleme özelliği sayesinde cihazınız daima temiz kalır.
Klimalar ozon tabakasına zarar verir mi?
Hayır vermez. 2004 yılından bu yana, Avrupa’da kloroflorokarbon ihtiva eden klimalar satılmamaktadır. Bugün piyasada bulunan bütün klimalarda ozon tabakasına zarar vermeyen soğutucu akışkanlar kullanılmaktadır. R410A ve yeni nesil R32 soğutucu akışkanları içerisinde Klor bulundurmadığından ozon tabakası zarar görmez. Mitsubishi Heavy Industries tüm ürünlerinde ozon tabakasına zarar vermeyen soğutucu akışkanlar kullanmaktadır. Bunun yanı sıra yeni nesil R32 gazı ile sera etkisini de minimuma çekilmiştir.
Klima yatak odası gibi ortamlar için uygun mudur?
Mitsubishi Heavy Industries klimalar, yalnız yüksek performansa sahip olmakla kalmayıp, özellikle yatak odası gibi yerlerde kullanılmak üzere son tüketiciye 19 dB ses seviyesinde modeller sunmaktadır. Ayrıca klima üzerindeki led ışığın parlaklığı rahatsızlık yaratmamak için istenilen seviyede ayarlanabilir.
Klimalar sadece duvara mı monte edilebilir?
Duvara monte edilen üniteler, en sık kullanılan klima üniteleridir, ancak çok farklı modeller de bulunmaktadır. Örneğin, döşeme tipi üniteler, zeminin yakınına radyatör petekleri gibi monte edilebilmekte ya da tavan tipi üniteler duvarda yer kaplamayacak biçimde tavana asılmaktadır.
Ayrıca, gizli tavan tipi, 4 yöne kaset, salon, tavan tipleri olmak üzere birçok çeşit klima vardır. sizlerde ürünlerimize daha kapsamlı göz atmak için web sitemizi ziyaret edebilir ya da konsept mağazalarımıza gelerek uzman kadromuz eşliğinde size uygun klimayı seçebilirsiniz
Klimayı güvenli kullanmak için nelere dikkat etmeliyim?
Klimanızı Güvenli Kullanmak İçin öncelikle klimanızı Form Mitsubishi Heavy Industries/ Yetkili Satıcısı veya Yetkili Servisine monte ettiriniz. Tehlikeli bir elektrik akımına maruz kalmamak için cihazın parçalarını çıkarmak ya da bakım ve onarımını yapmak gibi işlemleri kendiniz yapmaya çalışmayınız. Taşınırken, cihazın sökülmesi ve yeniden yerleştirilmesi için yetkili servis elemanına başvurunuz. Hava giriş veya çıkış panjurlarına parmağınızı ya da başka nesneleri sokmayınız. Çocukların cihazınıza ulaşmaması için gerekli önlemleri alınız. Klimanızı açmak ve kapatmak için elektrik devre kesiciyi kapatmayınız. Arıza durumunda (yanık kokusu, vb.) cihazı hemen kapatınız, elektrik beslemesini kesiniz ve yetkili servis elemanına danışınız. Hava akımını ısıtma cihazlarına yöneltmeyiniz. Klimadan damlayan drenaj suyunu içmeyiniz, temizlik için kullanmayınız. Cihazınızı uzun bir süre kullanmayacaksanız elektrik besleme bağlantısını kesiniz. Batarya kanatlarına dokunmayınız. Temizlerken özellikle dikkatli olunuz. Kanatların eğilmesi ya da zarar görmesi cihazın verimini düşürecektir.
Klimamda sorun olduğunda ne yapmalıyım?
Klimanız çalışmıyorsa Form Mitsubishi Heavy Industries yetkili servisini çağırmadan önce lütfen aşağıdaki kontrolleri yapınız.👇
- Klimaya elektrik geliyor mu? Elektrik kesikse gelmesini bekleyiniz. Arıza var ise onartınız.
- Otomatik sigorta veya şalter kapalı mı? Kapalıysa açınız.
- Timer çalışıyor mu?
- Elektrik fişi prize takılı mı?
Klimanız hemen çalışmıyorsa; bilmelisiniz ki cihaz kapatıldıktan hemen sonra yeniden çalıştırılırsa kompresör, sigortanın atmasına engel olmak için 3 dakika kadar çalışmayacaktır. Fiş çekildikten sonra yeniden takıldığında, koruma devresi üç dakikalığına devreye girecek ve cihazın bu süre içinde çalışmasına engel olacaktır. Bu normaldir.
Dış üniteden su damlıyorsa; Isıtma modunda, otomatik buz çözme işlemi nedeniyle dış ünitede su oluşabilir. Bu normaldir. Soğutma ya da kurutma sırasında, iç üniteden hafif buhar çıkıyorsa; bu, cihazdan çıkan havanın etkisiyle oda havasının birden soğumasıyla yoğunlaşma ve buhar oluşmasından kaynaklanır, bu normaldir. Isıtma sırasında dış ünite fanı durabilir ve buhar çıkabilir. Bu durum, buz çözme modunda çalışmaktan kaynaklanabilir. Klima buz çözme modunda ise normaldir.
Çalışma sırasında ve cihaz kapatılır kapatılmaz klimanızdan hafif bir ses geliyorsa, bu cihaz borularından gelen su sesi olabilir. Çalışma başladıktan 2-3 dakika sonra da soğutucu akışının etkisiyle cihaz özellikle gürültülü çalışıyor gibi gelebilir. Çalışma sırasında hafif bir gıcırtı duyulabilir. Bu ısı değişimine bağlı olarak ön kapağın genleşme ya da büzülmesinden kaynaklanabilir. Tüm bu sesler normaldir. Klimanızın üflemesi arada zayıflıyor veya duruyorsa bu ısıtma moduyla alakalı olabilir. Isıtma modu başladığında, iç kısımların ısınması için fan hızı geçici olarak düşer. Isıtma modundayken oda sıcaklığı termostat ayarının üzerine çıkarsa, dış ünite duracak ve iç ünite çok düşük bir fan hızıyla çalışacaktır. Bu normaldir. Odayı daha da ısıtmak isterseniz, termostat ayarını yükseltiniz. Isıtma modunda otomatik buz çözme modu da işlemeye başlayacağından cihaz 6-12 dakika gibi bir süre için geçici olarak durabilir. Bu da normaldir.
Klima yeterli ısıtma/soğutma yapmıyorsa ;
Lütfen şu kontrolleri yapınız:
- Cihazın hava giriş/çıkışının önü açık mı? Kapalıysa açınız.
- İç ortama doğrudan kuvvetli güneş ışığı geliyor mu? Güneş ışığını engelleyiniz.
- Klimanın bulunduğu ortamın kapı/pencereleri açık mı? Açıksa kapatınız.
- Klimanızın hava filtresi temiz mi? Kirliyse temizleyiniz.
- Klimanın bulunduğu ortamda başka ısı kaynağı var mı? Varsa kapatınız/söndürünüz.
- Odadaki insan sayısı fazla mı? Odayı boşaltıp klimanızı çalıştırmayı deneyiniz.
Sorun devam ediyorsa Form Mitsubishi Heavy Industries yetkili servisini arayarak ya da aşağıdaki iletişim formunu doldurarak bize daha hızlı ulaşabilirsiniz